Filiae gaat voor Puur (tour)

FiliaeNieuwsFiliae gaat voor Puur (tour)

Als zussen van Filiae hebben we sinds de tour ‘LEEF!’ van afgelopen voorjaar de smaak te pakken: in het najaar 2019 gaan we weer op pad. Met ook dit keer weer de combinatie van muziek, cabaret en andere onverwachte elementen.

     

Mieke: ‘We hebben zoveel plezier in het samen muziek maken, samen de diepte in en samen aan de oppervlakte blijven. We staan te genieten op het podium, ook van het publiek. En we hopen daar ook dit keer van uit te kunnen delen.’

Ook Christine beaamt dat: ‘Het klinkt misschien wat klef, maar ik heb echt zo genoten van de talenten van mijn zussen! Ik merk dat we daarin echt veranderd zijn. We zijn alle vier veel meer onszelf.’

Het plezier dat we als zussen op het podium beleven, stralen we ook uit. ‘Maar eigenlijk doen ook wij gewoon maar wat,’ zegt Cocky lachend. ‘En juist dat maakt het zo puur.’

Maar het pure zit ook in de klank van hun muziek. ‘We zingen ook een aantal akoestische nummers van ons laatste release album PUUR ZUSSEN, met een jazzy twist. Dat vind ik een leuke uitdaging,’ legt muzikale zus Rineke uit.

Een aantal jaren geleden hebben we ons favoriete nummers opnieuw opgenomen. Daarvan komt nu een album in een nieuw jasje uit: PUUR

Er is voor het najaar bewust gekozen voor een korte tour, want de zussen zijn druk bezig met nieuwe plannen voor 2020. Maar dat betekent niet dat we ons publiek niet willen verrassen: 31 oktober wordt onze cd PUUR gelanceerd en op de avond van 9 november presenteert Cocky haar nieuwste boek Tijd waar blijf je. Een boek over het omarmen van je toen, het dromen over later en het leven in het nu. Cocky: ‘Ouder worden is eigenlijk gewoon ontzettend fijn. Maar we kunnen als mensen nog wel eens in strijd komen met de tijd. Dit boek kan je helpen om jezelf te zijn, zonder dat je daar geitenwollen sokken voor aan hoeft te trekken of dat het vol clichés zit.’ Op 9 november kunnen bezoekers vooraf gratis haar speciale workshop bijwonen. Christine: ‘Ik ben heel benieuwd welke wijsheden ik dit keer weer ga horen,’ zegt ze lachend. ‘Maar dat het verrassend is en dat we weer veel gaan lachen, weet ik nu al.’

Want verrassen, dat willen we weer doen.

Tourdata:

  • 31 oktober: release cd PUUR
  • 9 november: De Basiliek, Veenendaal. Boekpresentatie Tijd waar blijf je, met een hapje en een drankje. START 17u!
  • 14 november concert Wijk en Aalburg
  • 16 november concert

[site_reviews_form title=”Reactie” description=”Deel je reactie met ons! ” assign_to=””post_id”” id=”k207kxi7″]

You might also like

Comments are closed.