Hoppa: ons nieuwe logo!

FiliaeGraphics DesignHoppa: ons nieuwe logo!
Logo Filiae

Het nieuwe logo van Filiae is er! Het vogeltje dat je ziet, is niet zomaar gekozen. Zus Christine (ons creatieve tekentalent) ontwierp het logo en koos daarbij voor de nachtegaal.

De nachtegaal is een heel gewoon vogeltje, maar staat ook bekend om haar mooie zangkunsten.

Christine vertelt: “Wij zijn als zussen opgegroeid aan de Nachtegaallaan. Een heel gewoon laantje zoals er in bijna alle dorpen eentje is. De nachtegaal is ook een heel gewoon vogeltje, maar … staat ook bekend om haar mooie zangkunsten. Niet dat wij vinden dat we ook zó prachtig kunnen zingen, maar we zongen vroeger vooral veel en de hele dag door, het liefst met elkaar. Dus door mensen uit de buurt werden we al gauw ‘de nachtegaaltjes’ genoemd.”

Het oude logo van Filiae bestond alleen uit letters. Tijd voor iets nieuws! Christine kan al van jongs af aan heel goed tekenen en we vroegen haar daarom een nieuw, herkenbaar logo voor Filiae ontwerpen. Het was voor haar meteen duidelijk wat voor kenmerk dit logo moest hebben: het kleine, eenvoudig vogeltje met het gouden keeltje.

“Dus ik ging schetsen, schetsen en schetsen maar. Geduld is een schone zaak. Totdat er ineens iets uitrolde dat simpel en toch passend is. Dat werd hem!”

Het moest zo zijn. Hoe leuk is het om dit nu met jullie te delen. Maar dat is niet het enige: we gaan in de nabije toekomst dit vogeltje ook voor andere dingen van Filiae inzetten. Wat dat precies gaat zijn is nog een verrassing, maar wij denken dat je daar snel genoeg achter komt als je dit nachtegaaltje in de gaten houdt.

Comments are closed.