Filiae

Official Site of Vocal Group Filiae

Dag 2023, hallo 2024!

We kijken dankbaar terug op een jaar met mooie herinneringen. Hoogtepunten en iets minder hoge punten. Het jaar dat we door zijn gegaan met zijn drieën, omdat het voor Cocky tijd was om andere prioriteiten te stellen. Het was een jaar met mooie concerten, een nieuwe single waar we trots op zijn, een heerlijke kersttour en waarin plannen zijn gemaakt voor de toekomst. We wensen jullie alle goeds toe, en dat we samen een nieuw en veelbelovende tijd ingaan, waarin we God’s naam weer groot mogen maken!

Heb je ‘Revelation – Heilig’, onze andere single al gehoord?

Met veel enthousiasme presenteren we ons nieuwste nummer ‘Revelation – Heilig’.

Dit nummer is een arrangement van twee songs, gemaakt door Rineke. Je zult ze erin herkennen. Het is het originele ‘Kadosh’ oftewel ‘Heilig’ van Elisheva Shomron, samen met ‘The Revelation Song’ van Jenny Lee Riddle, bekend van Kari Jobe. De Bijbeltekst uit Openbaringen 4:8 ligt eraan ten grondslag.  Luca Genta, Arend Jansen en Marcel Zimmer werkten hier ook weer aan mee.

“Worthy is the lamb who was slain, Holy holy is He. Sing a new song to Him who sits on Heaven’s mercy seat. Heilig, heilig, heilig is de Heer onze God de Almachtige, die was en die is en die komen zal. Holy, holy, holy, is the Lord God almighty, Who was and is and is to come. With all creation I sing praise to the King of kings You are my everything and I will adore You.”

Bekijk de lyrics video die Rineke maakte. Veel plezier!

 

Nieuwe single ‘One’ is uit!

One - Filiae

Onze videoclip en uitvoering van ‘One’ (U2) staat nu op Youtube. Bekijk hem hier.

We geloven dat het zingen van dit nummer One actueler is dan ooit. In een wereld waarin mensen vergeten wat mensen zijn, waarin geweld aan de orde van de dag is, mogen we niet vergeten dat we ‘één’ zijn. Ondanks alles. We zijn niet hetzelfde, maar we dragen elkaar. We mogen het delen. Geniet ervan!

Nummer van U2. Cello: Luca Genta. Gitaar & Regie: Arend Jansen. Drums: Marcel Zimmer. Vocals: Rineke, Mieke en Christine de Wit. Arrangement & Edit: Rineke. Mixage: Luca Genta. Mastering: Pier-Durk Hogeterp. Video montage: Rineke (mmv. Mieke en Christine). Label: Neema. 

Nieuws! Filiae gaat door met drie van de vier zussen!

Dag zus Cocky

Tijdens een gezellig avondje vertellen we dat zus Cocky helaas stopt met Filiae. Ze heeft het erg druk met werk en gezin, maar zal altijd op de achtergrond bij Filiae betrokken blijven, om te inspireren en aan te moedigen! We wensen haar alle goeds voor de toekomst. Intussen gaan de andere drie zussen door, met heerlijk samen zingen. Bekijk de video.

Waar kun je ons horen?

Filiae 3

Deze vraag krijgen we vaak: “Wanneer kunnen we jullie weer horen zingen?” Er staat gelukkig een hoop online aan muziek, Spotify, Youtube. We hebben cd’s. Maar er gaat niets boven een live optreden met publiek voor ons. Wij genieten daarvan, net zoveel als jullie. Om de gezichten te zien en de ogen te zien stralen. En om samen te zingen.

Dit doen we het liefste met avondvullende programma’s in de vorm van een kleine tour, samen met onze muzikale vrienden.

Daarom gaan we in het najaar op pad. Op 24 en 25 november zijn we met Remko Harms en het Music For Christ orkest en koor in RENSWOUDE en GOUDA. Een afwisselende avond met kleine liedjes, en grote symfonische nummers. Wat worden we hier blij van. Reserveren kan hier. 

En met kerst gaan we ook optreden, met maar liefst een tour van vier concerten samen met onze vriend Ralph van Manen, en koren! Op 7, 9, 14 en 15 december kun je genieten van een knus kerstconcert in Lopik, Veendam, Nijkerk of Veenendaal. Luister en zing mee met ontroerende en herkenbare kerstliederen die het prachtige kerstverhaal vertellen. Alvast de moeite waard om in je agenda te zetten. Kerst met Filiae! Reserveren voor Kerst met RALPH, FILIAE & FRIENDS kan hier.

Bovendien zitten er nieuwe opnames van 2 cover songs aan te komen!

Tot zover de sneak preview.

We wensen jullie een heerlijke tijd toe!

Optreden Filiae-3 in Doetinchem op 10 juni!

Filiae-3 in Doetinchem 2023

Filiae heeft met drie zussen een leuk optreden voor de boeg in Doetinchem op 10 juni aanstaande, de bakermat van de oudste drie zussen de Wit. Rineke, Mieke en Christine reizen af naar de Hofkerk met een avondvullend programma met een mix van nummers van hun CD Puur en Hart van Hart.

Wat kun je verwachten? Een speciale avond met mooie muziek, humor, bemoediging en herkenning, waarin muziek en verhalen elkaar afwisselen. Er wordt gelachen om de leuke en minder leuke dingen van het leven met Mieke, Christine vertelt over haar maandenlange reis naar Australie en Rineke brengt toffe muzikale interactie in het spel.

Op de site staat: “Filiae bestaat uit drie zussen die samen het plezier van het muziek maken delen. Een afwisseling van de diepte ingaan, en aan de oppervlakte blijven. Ze blijven puur, en het pure zit ook in de klank van de muziek.”

De organisatie ligt in handen van de Hofkerk Doetinchem.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.hofkerkdoetinchem.nl

Ze kosten 15,- per ticket. Er is een pauze tijdens het concert. Bij de ticketprijs zit één drankje inbegrepen. Daarnaast zal het drinken en lekkers verkocht worden in de pauze. Betalen kan contant of met een WR-code.

De avond begint om 19:30u. En is voor iedereen toegankelijk.

Kom. Luister. Geniet.

 

Filiae-3 in Doetinchem 2023

Filiae bij ‘Kerst met Compassion’ 10 december!

Filiae persfoto 103

Wij vinden het heel gaaf: op 10 December 2022 werkt Filiae mee aan een mooie avond vol luisterliedjes in de Basiliek: Kerst met Compassion!
De zussen van Filiae, Gilbert Thera, Sharon Kips, Ralph van Manen en Wyke Hannah slaan de handen ineen voor een unieke en bijzondere avond in De Basiliek. Een programma waarbij je kunt genieten van prachtige en herkenbare kerstliederen.

Kerst is een tijd waarin we mogen genieten van gezelligheid en samen zijn, maar ook een tijd waarin we ons (misschien wel extra) betrokken voelen bij mensen die het minder hebben. Tijdens de avond kun je genieten van prachtige kerstmuziek en word je ook uitgedaagd om concreet een verschil te maken. Vandaar Kerst met Compassion.

Tickets tot 1 december  € 12,50  ex €2 reserveringskosten   Na 1 december € 15  ex reserveringskosten. 

Aanvang 20.00 uur

Basiliek Veenendaal

 

Terugblik: concert december

We konden in december toch nog optreden met ons Let Us Sing programma! In De Bron Bunschoten-Spakenburg. ‘S Middags een ECHT concert, met ‘s avonds een interactieve livestream. Door de de corona-maatregelen lag alles stil. Het was geweldig om weer met onze lieve fans verenigd te zijn en te genieten van een toffe avond.

Tadaa: de cover van onze EP!

We hebben er lang over gedaan, maar hier is ie dan eindelijk: de cover van onze EP met als titel A CHRISTMAS COCKTAIL!

Waarom deze titel? Een verwijzing naar het kerstverhaal oftewel A Christmas Tale en… naar de unieke mix of cocktail van kerstnummers op de cd. En natuurlijk is het een knipoog naar onze wens om samen met jou het glas te heffen op een prachtig kerstalbum.

Wat zie jij voor moois in de cover? We zijn benieuwd!

Read More

Leuk filmpje!

‹  Older posts