Over Filiae

De meiden van Filiae worden ook wel de zingende zussen genoemd. De dochters uit de familie De Wit hebben een geheel eigen karakter, delen naast een sterke familieband ook een liefde voor muziek. Zo ontstond Vocal Group Filiae (‘dochters’).

Filiae wil met haar muziek bruggen bouwen, mensen verbinden met verschillende achtergronden en hen in het hart raken. De groep wil de speciale band van Zussen-zijn laten zien aan anderen, zoals het echt is met gebreken en mooie kanten. Dit doen ze door bezoekers van de concerten mee te nemen in hun verhalen, geinspireerd door hun geloof in God en door muziek.

De sound van hun muziek is fris, met mooie harmonieën en speels. Ze spelen covers (pop, jazz, folk) en schrijven ook eigen liedjes. Ze treden live solo op, maar ook met band.

Journalist Harco Ploegman interviewde de zussen bij het uitkomen van hun tweede cd. “In vrij korte tijd zijn de zusjes de Wit met hun zangformatie Filiae uitgegroeid tot een klein fenomeen binnen de Nederlandse christelijke muziek. De zussen hebben de liefde voor muziek vanuit huis meegekregen. Vooral de piano speelde een grote rol in huize De Wit. ‘We speelden dat ding plat. We hadden echt ruzie wie er als eerste achter de piano mocht.” Lees hier het hele artikel…