ZING, LACH, HEB LIEF!


‘Zing, lach en heb lief’ (2015) is een cd vol verhalen en herkenbare situaties. Mooie liedjes over dochters, vaders en moeders met een fikse scheut humor en ontroering. De live opgenomen muziek van het album brengt moderne gospel, a capella improvisatie en geestelijke liederen samen rondom die verbindende factor: de onderlinge relaties van de ‘zussen De Wit’, Rineke, Cocky, Mieke en Christine. Voor ‘Zing, lach & heb lief’ hebben de zussen niet alleen inspiratie gehaald uit de muziek van hun jeugd (ze groeiden op in een muzikaal gezin), maar schreven ze ook nieuwe liedjes zelf. Het album vertelt een verhaal van moed en hulp, van liefde en lachen, van thuis komen en bij de piano zingen, en van zussen zoals Martha en Maria die het niet altijd – lees: meestal niet – met elkaar eens zijn.
Tegelijk met de release kwam ook het nieuwste boek van Cocky Drost-de Wit uit: ‘Lieve Zus’. Dit praktische boek sluit naadloos aan bij de muziek, de levens en de boodschap van de zussen van Filiae. Het is op een vlotte en humoristische wijze geschreven en veel van de situaties delen inspiratie met de liedjes op ‘Zing, lach & heb lief’. Het laatste hoofdstuk is geschreven door het enige broertje in het gezin, Daniel, die vanuit zijn unieke positie het drukke familieleven op een vermakelijk droge manier weergeeft. ‘Lieve Zus’ wordt uitgegeven door Boekencentrum.

Filiae wil met de muziek en de verhalen die er achter schuilen vooral bruggen bouwen en mensen met verschillende achtergronden met elkaar verbinden. ‘Het ‘zussen-zijn’ is niet iets om voor jezelf te houden’, zegt Mieke. ‘ We willen die speciale band aan anderen tonen, in al haar gebreken en mooie momenten, mensen raken en meenemen in een verhaal, om anderen aan te steken met ons geloof, onze muziek en onze woorden.’

Contact:     Rineke de Wit     –     info@rinekedewit.nl     –     06 42 72 92 77

Pers en andere vragen:     Leon van Steensel     –     leon@neema.nl